Étkezési és fűszerpaprika termesztése

Méret

  • Termékleírás
  • Tulajdonságok
KiadóMezőgazda Kiadó
ISBN9789632865669
Kötéskötve
Terjedelem242 oldal
Kiadás éve2010
Méret170x240 mm
Képek, ábrák61 ábrával, 53 színes fotóval mellékleten

HUNGÁRIA ARANYA
Az elmúlt évtizedekben hazánk egyik jelképévé vált a magyar paprika – igazi hungarikum.

A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját – fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás –, a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a Paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.